Идеятата за евентуалното използване на син картон във футбола не бе

...
Идеятата за евентуалното използване на син картон във футбола не бе
Коментари Харесай

ФИФА даде обяснение за синия картон

Идеятата за възможното потребление на наследник картон във футбола не бе харесана от мнозина и заради това от ФИФА побързаха да дадат уточнения. Информацията, че такава смяна се готви, пристигна през вчерашния ден. Предложението е било направено от на Борда на интернационалната футболна асоциация (IFAB), който се занимава с регулирането на разпоредбите във футбола. Планът е този картон да изважда от терена даден състезател за 10 минути поради жестоко нарушаване или непочтено държание към съдията. След приключването на десетте минути футболистът ще се завърне на терена.

В обществени мрежи обаче последваха голям брой мнения, че това не е удачно и ще скапе футбола. Според английския вестник " Телеграф " първите опити могат да бъдат още през лятото, като е допустимо дебютът на картона да бъде в шампионата за ФА Къп.

От международната централа обаче излязоха с позиция, че към този момент всичко единствено е концепция: " ФИФА желае да обясни, че информациите за така наречен приложимост на наследник картон в елитния футбол са неточни и прибързани. Ако се стигне проби, то те ще са лимитирани единствено до ниските равнища на футбола. Въпросът ще се дискутира на годишната асамблея на IFAB на 2 март. "

" Марка " твърди че тестванията за синия картон са почнали още преди време в ниските дивизии в Швеция и Уелс, само че към този момент резултатите не са приемливи.
 Иновация: Син картон във футбола!
Иновация: Син картон във футбола!

ФИФА взе решение за въвеждането му
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР